Slovensko

Porovnanie cien na bratislavských kúpaliskách: V bufetoch sa ceny poriadne zdvihli!

Poriadne zdraželi! Bufety na kúpaliskách už tradične patria k príjemnému doplnku horúcich letných dní.

Čapovaná kofola či pivo dokážu príjemne osviežiť, hotdog zas nasýtiť. Podobne ako v iných prevádzkach, aj v bufetoch si budú musieť ľudia počas tejto sezóny pripraviť viac peňazí. Oproti minulému roku išli ceny hore o 10 až 20 percent. V porovnaní s rokom 2019 je to dokonca 50-percentné zvýšenie! Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STARZ) však vysvetľuje, že na ceny v bufetoch nemá dosah. Ovplyvniť dokáže len ceny vstupného…

Extrémne vysoké teploty vyhnali tento týždeň na kúpaliská mnohých Bratislavčanov. Okrem kúpania však patrí k letným klasikám aj posedávanie v bufete. Lenže tie išli s cenami poriadne hore. Nový Čas sa bol preto pozrieť, ako to vyzerá v bufetoch na letných kúpaliskách. „Kvôli inflácii sme museli zdražieť zhruba o 15 až 20 percent,“ prezradil nám Daniel (45), majiteľ bufetu na Zlatých pieskoch, ktorý ho prevádzkuje už dvadsiaty rok.

Na tomto vychýrenom prírodnom kúpalisku majú návštevníci na výber z piatich bufetov, v areáli iných kúpalísk sa nachádza len jeden bufet. Na veľké pivo či kofolu do dvoch eur radšej rovno zabudnite, ceny sa tu pohybujú výrazne vyššie. Podobne je to aj pri jedle, za hotdog či hranolčeky zaplatíte niekedy aj viac ako 3 eurá.

STARZ, ktorá letné kúpaliská prevádzkuje, tento rok nezvýšila ceny vstupného, čo sa stretlo s veľmi pozitívnymi reakciami. „Čo sa týka zvyšovania cien v bufetoch, k tejto otázke sa nevieme vyjadriť, pretože STARZ prenajíma bufety prevádzkarom, avšak na ceny nemá dosah,“ vysvetľuje STARZ.

Aké boli priemerné ceny v roku 2019

Hotdog: 1,80 €

Kofola, 0,5 l: 1,20 – 1,50 €

Pivo, 0,5 l: 1,00 -1,50 €

Espreso: 1,50 €

Všetko veľmi zdraželo

Dominika (23), Kristína (20), Katarína (21), Letné kúpalisko Tehelné pole

– Nie je nič lepšie v tomto teple ako vychladené pivko či kofola. Pamätáme sa, že asi pred dvoma rokmi stálo pivo 1,80, teraz už je to 2,50. Jedlo tiež veľmi zdraželo. Bohužiaľ, musíme sa s tým naučiť žiť. Aj tak sem s radosťou budeme chodiť znovu.

Bufet na Letnom kúpalisku Tehelné pole

Pivo 12°, 0,5 l: 2,50 €

Kofola, 0,5 l: 2 €

Hranolčeky s kečupom: 3 €

Hotdog: 2,50 €

Espreso: 1,70 €

Išli sme hore o 20 percent

Daniel (45) a Andrea (24), Bufet na Pláži, zlaté piesky

– Tento bufet prevádzkujeme na Zlatých pieskoch už dlhé roky. Kvôli inflácii sme s cenami, bohužiaľ, museli ísť hore o 15 až 20 percent. Napriek tomu sa stále tešíme veľkému záujmu. Mzdy sme však tiež zvyšovali o 20 percent. Bohužiaľ, všetko išlo hore a nedá sa s tým nič robiť.

Bufet na pláži, Zlaté piesky

Pivo 12°, 0,5 l: 3 €

Kofolový nápoj 0,5 l: 2,50 €

Hranolčeky s kečupom: 3,50 €

Hotdog: 3,50 €

Espreso: 2,20 €

Hranolčeky sú asi o euro drahšie

Bibiana (18) a Lukáš (21), kúpalisko Rosnička

– Tentoraz sme stavili na hranolčeky. Sú asi o  euro drahšie ako po minulé roky, ale nám to neprekáža. Hlavné je, že je veľký výber.

Bufet na Letnom kúpalisku Rosnička

Pivo 12°, 0,5 l: 2,30 €

Kofola, 0,5 l: 2 €

Hranolčeky s kečupom: 3,50 €

Hotdog: 2,50 €

Zvládame to

Alena (35), Laura (5) a Adam (3)

– Keď sme na kúpalisku s deťmi, vždy sú hladné a niečo si dáme. Tentoraz iba nanuk, no zvykneme si dať aj hranolčeky alebo hotdog. Čo sa týka cien, bohužiaľ, všetko išlo hore. Už len pri porovnaní s minulým rokom sú ceny o dosť vyššie. Zatiaľ to zvládame natoľko, aby sme si nemuseli výrazne odopierať.

Bufet na Letnom kúpalisku Delfín

Pivo 12°, 0,5 l: 2,50 €

Kofola, 0,5 l: 2 €

Hranolčeky s kečupom: 3 €

Hotdog: 2,50 €

Espreso: 1,50 €

Zdroj: https://www.cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com