Slovensko

Sulík ostáva ministrom, za jeho odvolanie hlasovalo 56 poslancov

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) ostáva vo funkcii, za jeho koniec z prítomných 142 poslancov hlasovali 56, proti ich bolo 84 a zdržali sa dvaja. Na odvolanie člena vlády je potrebných aspoň 76 hlasov poslancov zo 150-členného parlamentu. Poslanci začali o prípadnom zosadení Sulíka z funkcie rokovať vo štvrtok 16. júna popoludní.

Poslanecký klub hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) v utorok avizoval, že nebude hlasovať za odvolanie Sulíka.

Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš vysvetlil, že z princípu nebudú podporovať opozíciu v úsilí pri odvolávaní ministrov súčasnej vlády a nebudú jej dávať nádej, aby sa mohla vrátiť. Konštatoval, že napriek vážnym výhradám voči správaniu sa SaS chcú zakopať vojnovú sekeru a podať strane ruku na spoluprácu. „Rozhodli sme sa urobiť ústretové gesto a hlasovať v tomto hlasovaní proti,“ povedal.

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) podotkol, že odvolávanie ministrov je právom opozície, no v prípade opozičnej strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) to považuje za snahu získať mediálny priestor a rozosievať hnev a strach.

Zdroj: https://www.webnoviny.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com