Svet

Ruské jednotky vyvolávajú vo svete potravinovú krízu

Rusko sa snaží zhoršiť už aj tak zložitú potravinovú situáciu vo svete, kvôli vojne, ktorú rozpútala Ruská federácia na Ukrajine, hrozí svetu hlad. Deň predtým ruské jednotky zničili druhý najväčší obilný terminál na Ukrajine v Nikolajeve. Tento raketový útok je v rozpore s nedávnymi sľubmi ruského prezidenta Vladimira Putina o bezpečnom prechode cez Čierne more z ukrajinských prístavov pre obchodné lode.

Aj v Nikolajeve v dôsledku včerajšieho ostreľovania zahynul muž a ďalší bol zranený. Poškodených bolo 9 súkromných domov, na jednej z ulíc bolo prerušené elektrické vedenie. Poškodená bola budova jednej z mestských škôl a poškodený jeden zo súkromných podnikov na výrobu kovoplastových okien.

V noci zasiahli ruské jednotky z Uraganskej MLRS komunitu Zelenodolsk v Dnepropetrovskej oblasti. Výsledkom bolo zranenie 46-ročného muža a poškodenie domov.

V Lisičansku v Doneckej oblasti Rusi strieľali na trhovisko, banícku vysokú školu a školu, kde sa zranili 2 ľudia. Záchranárom sa v neskorých popoludňajších hodinách podarilo zlikvidovať požiar obchodných pavilónov trhoviska s celkovou rozlohou 1000 metrov štvorcových.

Zničené boli aj vzdelávacie inštitúcie mesta – budova banského a priemyselného učilišťa, ktorá takmer vyhorela, ako aj stredná škola, odkiaľ boli evakuované dve obete.

Ďalší traja zranení v Lisičansku a Privolye boli hospitalizovaní – ide o dvoch mužov a ženu. Ráno 6. júna došlo k masívnemu ostreľovaniu mesta Zolote, kde bolo podľa predbežných údajov naraz zničených 13 domov. 7. júna popoludní zasiahli Rusi mesto Gornoje – 11 poškodených domov.

Teraz ruské jednotky pokračujú v útoku na Severodoneck, mesto je na pokraji úplného zničenia. Viac ako 300-tisíc obyvateľov Doneckej oblasti zostáva bez elektriny. Ruské jednotky sa zameriavajú na elektrické vedenia a rozvodne.

V noci 7. júna ruskí útočníci strieľali na Seredinu-Buda v regióne Sumy. Ostreľovanie sa začalo asi o 5. hodine ráno, zaznelo 7 výstrelov z mínometu, po ktorých bola spustená delostrelecká paľba. Poškodených bolo najmenej 6 domov, prístavba, garáž a elektrické vedenie. Medzi miestnym obyvateľstvom predbežne neboli žiadni mŕtvi ani zranení.

Na dedine Stepnogorsk, Vasiljevskij okres, Záporožská oblasť, raketa zasiahla nádvorie materskej školy. Črepiny vyrazili asi sto okien. Celkovo včera od 18:00 do 19:00 v Stepnogorsku zasiahlo 8 granátov okupanta, bolo zničených veľa domov, jedna osoba bola zranená.

Počas uplynulého dňa Rusi ostreľovali štadión Metalist a obytné štvrte Charkova a Charkovskej oblasti. Sú tam mŕtvi a ranení. Spod trosiek v dôsledku ostreľovania Kyjevského okresu Charkov dostali záchranári 52-ročného muža, leží v nemocnici. Zranenia utrpela aj 70-ročná žena a ďalšia osoba. Okrem toho útočníci strieľali na Dergachi, Slobozhanskoye, Chernoglazovka, Udy, Izyumsky okres. Sú tam zničené domy, zhorelo viac ako 20 áut. V lesoch začali požiare. Celkom za deň v regióne 2 mŕtvi, 7 zranených.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com