Svet

Ruský cynizmus nemá hranice

Veta „fašisti budúcnosti sa budú nazývať antifašistami“ je stále nejasná. Pripisuje sa Winstonovi Churchillovi, guvernérovi Virgínie Hughovi Longovi a talianskemu spisovateľovi Iñaziovi Silonemu. V každom prípade sa táto fráza ukázala ako skutočne prorocká.

7. mája Rusko opäť udrelo 10 raketami Kalibr na Odesu a Odeskú oblasť a o necelý deň neskôr, 8. mája o 12.00 hod., boli na webovej stránke Kremľa zverejnené dve „blahoželania“ od ruského prezidenta Vladimira Putina.

Vo svojom „blahoželaní“ ku Dňu víťazstva sa Putin obrátil na lídrov a občanov Azerbajdžanu, Arménska, Bieloruska, Kazachstanu, Kirgizska, Moldavska, Tadžikistanu, Turkménska, Uzbekistanu, Abcházska, Južného Osetska, Doneckej ľudovej republiky, Luhanskej ľudovej republiky, ako aj na národy Gruzínska a Ukrajiny. Treba poznamenať, že už v roku 2020 Putin oddeľoval ukrajinský národ od ukrajinského štátu, v čom bol tiež nedôsledný, keďže jeho ideológovia v jeho publikáciách nielenže popierali existenciu Ukrajiny, ale vyjadrovali aj pochybnosti o existencii ukrajinského národa.

Pozoruhodný je aj zoznam „cudzích“ štátov: sú v ňom všetky sovietske republiky (s výnimkou pobaltských štátov) a niekoľko „nových štátov“, ktoré nikto vo svete neuznáva. Všetko nasvedčuje tomu, že „posadnutosť“ obnoviť Sovietsky zväz nezmizla ani po dva a pol mesiaci strašnej, krvavej vojny na Ukrajine.

Vo svojom „blahoželaní“ Putin svojím zvyčajným spôsobom ignorovania reality vyhlásil, že „dnes je našou spoločnou povinnosťou zabrániť oživeniu nacizmu, ktorý priniesol toľko utrpenia ľuďom rôznych krajín“ a „zachovať a odovzdať potomkom pravdu o udalostiach vojnových rokov, spoločné duchovné hodnoty a tradície bratského priateľstva“.

Okrem toho sa Putin vo svojom druhom príhovore samostatne obrátil na ukrajinských veteránov Veľkej vlasteneckej vojny, keď povedal: „Obete, ktoré sme priniesli za spoločné víťazstvo, nemôžu upadnúť do zabudnutia. Dnes nacizmus opäť dvíha hlavu a snaží sa presadiť svoje barbarské a neľudské spôsoby. Našou svätou povinnosťou je zabrániť pomste ideologických dedičov tých, ktorí boli porazení vo Veľkej vlasteneckej vojne.“

Zdá sa, že taký cynizmus svet ešte nezažil. Agresia proti suverénnemu štátu, raketové a delostrelecké útoky a nálety na mestá a iné mierové ciele, desaťtisíce zabitých a zmrzačených civilistov vrátane stoviek detí, to je len priebežné zhrnutie vojny, ktorú sa „kremeľskí intelektuáli“ snažia skryť za „pláštik“ špeciálnej vojenskej operácie.

„Nacizmus opäť dvíha hlavu a snaží sa zaviesť svoje barbarské, neľudské poriadky“ v pokojnom ukrajinskom Mariupole, Charkove, Černigove, Sumoch, Borodianke, Buči, pričom „bojovník proti nacizmu“ Putin ich „denacifikoval“, ničil domy a zabíjal ľudí, ktorí v tých domoch žili, ani netušiac, že oni a ich deti sú „zúriví nacisti“!

Veteráni druhej svetovej vojny, ktorú Putin tvrdohlavo nazýva vlasteneckou vojnou, pripomínajú, že ani nemecké vojská sa nedopúšťali takých zverstiev ako novodobí ruskí „osloboditelia“. Už teraz existujú stovky zväzkov materiálu pre budúce skúšky.

Je absolútne nejasné, ako sa potom vedúci predstavitelia niektorých európskych krajín môžu s týmto človekom rozprávať dokonca aj telefonicky. A ako ukázali udalosti posledných mesiacov, kompromis, ktorý donedávna hľadali niektorí európski politici, je s Putinom nemožný a on sám ho nie je ochotný dosiahnuť.

Zdá sa, že Putin a jeho prisluhovači robia všetko pre to, aby civilizovaný svet stratil akékoľvek ilúzie o tom, kto je Putin a aké Rusko vybudoval.

3. apríla bol na webovej stránke Štátnej ruskej informačnej agentúry uverejnený článok T. Sergejceva „Čo by malo Rusko urobiť s Ukrajinou“, v ktorom autor otvorene vyzýva na zničenie Ukrajiny a ukrajinského národa, a o mesiac neskôr v ruskej televízii poslanec Štátnej dumy A. Žuravlev vyhlásil, že 5 % ukrajinského obyvateľstva je „nevyliečiteľných“ a podlieha „denacifikácii“, t. j. vyhladeniu! 8. mája, v Deň pamiatky obetí vojny proti nacistom, poslanec ruskej Štátnej dumy za stranu Jednotné Rusko Oleg Matvejčev zrozumiteľne vysvetlil, čo znamená „denacifikácia“ v koncepcii „víťazov nacizmu“: „Ukrajina by v budúcnosti nemala existovať. Ukrajinci by v budúcnosti nemali existovať“. Tak a je to – netreba komentovať!

Pre každého duševne normálneho človeka je nemožné pochopiť, ako v Deň pamiatky obetí nemeckého nacizmu bojovníci proti nemeckému nacizmu prezentujú svoj vlastný ruský nacizmus.

Civilizovaný svet si dlho nevšímal ruské vojenské budovanie, vytváranie štátneho propagandistického „televízneho impéria“ a aktívnu prácu ruských tajných služieb na vytváraní rozsiahlych sietí agentov, ktorí sústreďujú svoju pozornosť na „vzájomne výhodnú spoluprácu a obchod“. A zároveň sa v Rusku za peniaze z predaja ropy a plynu rodil, rozvíjal a posilňoval nacistický štát. Až keď vedúci predstavitelia takmer všetkých popredných svetových mocností na vlastné oči videli hrôzy v Buči, Irpene a Borodianke, keď Rusko zrovnalo Mariupol so zemou, prišlo zjavenie. Teraz sa svet „prebudil“, konečne sa úplne jasne ukázalo, že Ukrajina je len prvou hranicou na ceste Putinovej hordy, nasledovať mala východná Európa a potom celá Európa „bez zastavenia až po Lamanšský prieliv“.

Historické stretnutie ministrov obrany z viac ako 40 krajín v Ramsteine a zákon Lend-Lease podpísaný 9. mája prezidentom USA Bidenom znamenali novú rozhodujúcu etapu v modernej medzinárodnej politike. Rozhodnutie padlo – ruský nacizmus musí byť porazený. Na rozdiel od absurdného ruského hesla „my to dokážeme znova“ sa heslo celého civilizovaného sveta „nikdy viac“ stáva aktuálnejším ako kedykoľvek predtým!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com