Komentáre

Propaganda ako spôsob existencie. Kremeľské šialenstvo naberá na obrátkach

Klamstvá boli vždy základom existencie Ruska, ktorého samotné meno je ukradnuté. Jeho vládcovia vybudovali svoje impérium na klamstve – počínajúc oklamaním vlastných ľudí a snahou oklamať ostatné štáty.

Ak to však so zahraničnými občanmi nie vždy prinieslo výsledky, potom sa vedeniu Ruskej federácie podarí udržať svoje obyvateľstvo, ktoré sa nikdy nedokázalo stať ľudom, v potrebnom rámci.

Hlavným faktorom v otázke vymývania mozgov je propaganda. „Dajte mi médiá a ja zo všetkých ľudí urobím stádo svíň,“ to sú slová Goebbelsa, jedného z Putinových idolov, ktorého považuje za „talentovaného muža, ktorý si presadil svoje“.

Takže Putin sám, chce „dostať svoju cestu“, sa už snaží vybudovať nové Rusko, ale podľa starých pravidiel predpísaných nacistickými vodcami.

Kremeľská propaganda bola vždy totálna a agresívna. Západní politici ju navyše často podceňovali.

Množstvo masmédií denne, 24 hodín denne vydávalo tony skreslených informácií (často úplne nepravdivých), snažiacich sa predstaviť svetu udalosti vo svetle potrebnom pre Kremeľ.

Od začiatku vojny na Ukrajine ruská propaganda len naberala na obrátkach. „Kolektívny Západ“ a všetko s ním spojené bolo vyhlásené za nepriateľa.

Vzhľadom na to, že všetky médiá v Ruskej federácii sú výlučne podriadené Kremľu (presnejšie povedané, ruské médiá sú jednoducho pobočkou FSB Ruska), miera ohlupovania obyvateľstva dosiahla neskutočnú úroveň.

Takáto politika Moskvy skutočne sťažuje vzájomné porozumenie tak s ruským vedením, ako aj so samotnými Rusmi, ktorí sú si väčšinou istí, že Západ je agresívne naklonený voči Ruskej federácii a chce ju zničiť.

V tomto smere aj agresiu voči Ukrajine berú bežní občania Ruska ako akúsi spásu pre samotnú Ruskú federáciu a podporujú vojnu so susednou krajinou.

Pravda, slepota im neumožňuje reálne sa pozrieť na situáciu a vidieť príčiny a dôsledky toho, čo sa deje.

Vlna nenávisti ku všetkému proruskému, ktorá sa zdvihla v Európe, tak začína znepokojovať Rusov, ktorí tvrdohlavo nechcú vidieť dôvody toho, čo sa deje.

Sťažujte sa na vlnu rusofóbie na kontinente a ruským médiám, pričom sa neodvážia (presnejšie povedané, majú jasný náznak nerobiť to) uviesť dôvod. Rusofóbia, ktorá vznikla v Európe, totiž nie je ničím iným, len odrazom smutnej situácie vyvolanej samotným Ruskom, ktoré vyhlásilo celý svet za nepriateľov.

Tlačené médiá, televízia, internet – dnes je všetko v Rusku v službách Kremľa a ovláda to všadeprítomná FSB. Za „nesprávny“ príspevok na sociálnych sieťach môže človek dostať konkrétny výraz.

Aby sme pochopili celú absurditu, či skôr hrôzu toho, čo sa deje, treba povedať, že na zatknutie stačí vyjsť na ulicu s papierom, na ktorom je nápis „mier“ je napísané. Alebo si jednoducho oblečte oblečenie pripomínajúce farby ukrajinskej vlajky.

Paranoja neadekvátneho Kremľa dosiahla neuveriteľné rozmery – všade vidí nepriateľov.

Vliezol do bunkra, internet nepoužíva a ak niekoho stretne, tak len pri niekoľkometrovom stole. Bojí sa všetkého a všetkých – Západu, opozície a dokonca aj svojich blízkych spolupracovníkov.

Kremeľský senil vo svojom paranoidnom šialenstve vydáva rozkaz napadnúť Ukrajinu a pácha tam hrozné zločiny.

Ako uviedol jeden z účastníkov ukrajinsko-ruských rozhovorov Podoljak: „ďalším cieľom ‚denacifikácie‘ a ‚demilitarizácie‘ pre Rusko bude samozrejme Mars, keďže prezident Putin všade vidí nepriateľov.“

A práve ten vedie „najskvelejšiu“ krajinu na svete. Je pravda, že jeho veľkosť bude určená len geograficky a rozsahom korupcie, na čele ktorej bude osobne prezident.

A obyvateľstvo Ruskej federácie takéhoto vládcu nielen toleruje, ale podľa rôznych zdrojov jeho politiku akceptuje. Napríklad vojnu na Ukrajine podporuje 50 až 70 percent ruských občanov.

Takže a fakty násilia páchaného ruskými „vojakmi“ na Ukrajine tieto štatistiky nezmenili. To znamená, že zodpovednosť za takéto zločiny nesie každý, kto podporoval vojnu.

Potom vyvstáva úplne logická otázka: prečo sa čudujú, keď ich v Európe nenávidia.

Ale propaganda robí svoju prácu. Do uší Rusov sa naďalej hrnú prúdy cynických a špinavých lží, ktoré v ich mysliach nahrádzajú všetko ostatné. A zdá sa, že to, čo sa nepodarilo Goebbelsovi, jeho študent Putin úspešne predstieral ako realitu.

Najdôležitejšie v tomto smere je, aby nákaza zvaná ruská propaganda nemala rovnaký dopad na myslenie západných občanov, a to je cieľom moskovského režimu.

Kremeľská propaganda nie je koronavírus, pred ktorým sa môžete chrániť maskou. Najlepším očkovaním proti klamstvám proruských médií je zdravý rozum a triezva myseľ občanov civilizovanej Európy.

A pochopenie situácie, ktorá sa odohráva, zo strany európskych politikov. A vyžaduje si rozhodné kroky v boji proti ruskej agresii. Pretože vojna na Ukrajine je vojnou v Európe a úlohou celej civilizovanej spoločnosti je zastaviť ju a zabrániť „ruskému svetu“ prísť k vám domov.

Budúcnosť dnešnej Európy sa vytvára na Ukrajine. Obyvatelia tejto krajiny, ktorí sa vôľou osudu ocitli na hranici medzi stredovekým Moskovskom a civilizovaným svetom, bránia skutočné európske hodnoty, ktoré robia z občanov tohto kontinentu Európu – slobodu, človeka, mier.

Brániť Ukrajinu dnes znamená brániť budúcnosť celej Európy.

Autor: Jozef Kováč

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com