Svet

Aktivisti ohlásili zber podpisov pod petíciu „Humanitárne koridory pre civilistov a ranených v Mariupole“

Vo štvrtok 28. apríla bola na platforme change.org zverejnená petícia „Humanitárne koridory pre civilistov a ranených v Mariupole!“.

Podpíšte petíciu

Aktivisti, mimovládne a neziskové organizácie, politici a známe osobnosti v ňom vyzvali OSN, „a najmä generálneho tajomníka OSN“, aby otvorili humanitárny koridor pre civilistov a ranených v Mariupole a Azovstale. hutnícky závod do 24 hodín.

Podľa nich je „v Mariupole stále v zajatí viac ako 100 000 civilistov, desiatky detí a žien“, „tisíce detí a žien sú teraz v pivniciach Azovstalu, najväčšieho hutníckeho závodu v Mariupole, úplne obkľúčené ruskými jednotkami. .“

Mesiac a pol nevideli slnečné svetlo, spia na špinavej bielizni, v pivniciach s vysokou vlhkosťou a plesňami, „sú tam bábätká, namiesto plienok používajú vrecia na odpadky“.

Lekári pomáhajú chorým a raneným Ukrajincom „v stredovekých podmienkach za neustálej paľby ruských lietadiel, delostrelectva“, nemajú „ani lieky proti bolesti, ani antibiotiká“ a namiesto obväzov používajú špinavé oblečenie, preto mnohí hnijú zaživa, zomierajú na sepsu a gangrénu .

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com