Svet

Michel po boku Zelenského: Nie ste sami, sme s vami! Urobíme všetko, čo je v našich silách

Európska únia urobí všetko pre to, aby Ukrajina dokázala zvíťaziť vo vojne proti Rusku. Vyhlásil to predseda Európskej rady Charles Michel na stredajšej tlačovej konferencii v Kyjeve po boku ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

“Nie ste sami. Sme s vami. A urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme vás podporili a pomohli Ukrajine vyhrať túto vojnu,” vyhlásil Michel. “Cieľom Kremľa je zničiť suverenitu Ukrajiny a rozdeliť Európsku úniu, ale to sa mu nepodarí,” pokračoval predseda Európskej rady. Podľa jeho slov členské štáty EÚ v náročných podmienkach ukázali, že sú schopné prijímať rozhodnutia systematicky a jednomyseľne.

Zelenskyj na tlačovej konferencii zopakoval, že členstvo v EÚ je prioritou pre Ukrajinu. “Je to priorita pre náš štát, pre silu našich ľudí, pre tých, ktorí sú pripravení brániť našu zem pred ruskými útočníkmi aj bez zbraní,” povedal ukrajinský prezident.

Michel v stredu pricestoval do Kyjeva na vopred neohlásenú návštevu Ukrajiny. Kyjev už 8. apríla navštívila predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová a šéf diplomacie EÚ Josep Borrell. Bol s nimi vtedy aj predseda slovenskej vlády Eduard Heger.

Zdroj: https://www.cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com