Svet

Počas 34 dní invázie sa ruským vojakom podarilo odlíšiť zabíjaním civilistov, znásilňovaním a rabovaním – médiá

Vojaci ruskej armády len za 34 dní od začiatku rozsiahlej invázie na Ukrajinu dokázali šokovať svet svojimi kriminálnymi činmi – zabíjali a mrzačili civilistov vrátane detí, znásilňovali ženy, vykrádali byty a obchody, píše sa České vydanie “Aktuální zprávy” .

„Je sotva možné nazvať ruskú armádu druhou najmocnejšou na svete, ale keď sme odhalili iba malú časť kriminálnych akcií ruských vojakov, ktoré sa dostali na internet (a koľko toho ešte sa deje v zákulisí ), dá sa s istotou povedať, že ich armáda je prvá na svete, čo sa týka zločinov, lúpeží, rabovania a znásilňovania. Médiá čoraz častejšie zverejňujú príbehy o zločinoch ruských vojakov proti civilistom,“ uvádza sa v článku.

Zároveň sú uvedené príklady vrážd a znásilnení, ktoré spáchali ruskí vojaci nielen na Ukrajine za posledný mesiac, ale aj v Ičkerii v roku 1999, ako aj v rámci šikanovania na hlavnom ruskom riaditeľstve spravodajstva. „Túžba niekoho znásilniť, napriek pohlaviu osoby, má zjavne v krvi ruský vojenský personál,“ píšu noviny.

V článku sa tiež uvádza, že v meste Bucha v Kyjevskej oblasti ruskí útočníci počas ústupu aktívne vykrádajú obchody a domy, pričom vynášajú nielen vybavenie, práčky, záchodové misy, ale dokonca aj dámske nohavičky.

Okrem toho ruská armáda počas vojny zničila alebo poškodila množstvo rôznych náboženských svätýň, z ktorých niektoré sú starovekými pamiatkami Ukrajiny.

“Kam vkročí noha ruského vojaka, spravidla trpia civilisti. Zdá sa, že vedenie Ruskej federácie z času na čas dáva svojim “šakalom” príležitosť trochu zbohatnúť na úkor iných štátov prostredníctvom krádeže a rabovania, ako aj rozbiť čo najviac obytných budov, pomstiť sa ľuďom za dobrý život, ktorý ruskí vojaci doma nemajú,“ píše sa v článku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com