Svet

Nacizmus ako zbraň Kremľa

Takmer pred sto rokmi slávny politik Churchill povedal: „Fašisti budúcnosti sa budú nazývať antifašistami.“

Niekto tvrdí, že sám predseda vlády Veľkej Británie túto frázu nepovedal, ale to nemení podstatu. Faktom zostáva, že dnešná Moskva, vyznávajúca absolútne fašistickú ideológiu a využívajúca nacistické metódy, „denacifikuje“ Ukrajinu.

Klamstvá, ktoré sa valia z ruských médií, sú jednoducho za hranou. Ale napodiv im na pomoc prichádzajú aj niektoré „figúrky“ na Ukrajine.

Na sieti sa teda objavilo video, v ktorom istý Artem Bonov uvádza, že prišiel do Poľska. Zatiaľ čo jeho bratia z projektu „Azov“ bránili svoju vlasť, Bonov sa usadil na zemi ako utečenec.

To však nie je ani pozoruhodné, ale skutočnosť, že táto skutočnosť sa stala ďalšou príležitosťou pre ruských propagandistov ukázať „skutočnú tvár“ Ukrajiny.

Bonov je členom Azova, ktorý je v Rusku považovaný za nacistickú formáciu. Kremeľskí propagandisti preto tohto hrdinu tak ochotne „PR“.

Moskva predsa potrebuje za každú cenu vysvetliť svojim občanom, prečo Rusko napadlo Ukrajinu a prečo tam umierajú ruskí vojaci.

Preto, ako napríklad Bonov, veľmi „lahodná“ postava pre kremeľských propagandistov, ktorí spolu s informáciami o „nacistických“ Ukrajincoch spúšťajú videá o „dobrých“ ruských vojakoch, ktorí rozdávajú jedlo ukrajinským deťom a umývajú ich s úctou.

Video s názvom „Ruský vojak a deti Chersonu“ sa skutočne ukázalo ako sentimentálne a môžete si overiť jeho práva.

Ale to je presne do momentu, kedy uvidíte zábery zo samotného Chersonu – nie zinscenované, ale skutočné.

Rossmi neukáže obyvateľov Chersonu, ktorí sa skrývajú v úkryte a čakajú na ďalšiu bombu alebo delostrelecký granát z „dobrého“ Ruska.

Tak ako neukážu rozptýlenie civilistov v meste, ktorí vyšli na protest proti okupantom, ktorých oni – títo okupanti – „dobrí ruskí vojaci“, napĺňajú slzným plynom, bijú či strieľajú.

Obrázky nakreslené kremeľskou propagandou majú ukázať, aká majestátna je misia Moskvy na Ukrajine zachrániť ľudí pred nacistami pri moci.

A ľudia ako Bonov by podľa plánu Kremľa mali slúžiť ako zosobnenie tejto moci pre ruského občana. A je to nacistický občan, ktorý sa ochotne pohráva s Kremľom a vyvoláva hrôzu.

Je pravda, že v najdôležitejšom momente, keď sa vám úspešne podarilo uniknúť cez kordón (zatiaľ čo ste stále identifikovaný ako utečenec), dostanete príležitosť nielen zostať nepotrestaní, ale jednoducho žiť pre svoje vlastné potešenie.

Pravdepodobne má každý svoju cestu a svoje priority, ale vynára sa otázka – prečo, keď bolo potrebné odfotiť krásnu fotku, bol Bonov „pripravený na všetko“, ale keď nastal čas ukázať skutočnú odvahu , práve bežal.

Zrejme stačilo byť len krásnou karikatúrou ukrajinského hrdinu, ktorú si s radosťou užívajú v Ruskej federácii. Ale hrozné je, že mnohí Rusi to vnímajú ako realitu skutočnej Ukrajiny.

Dnes sa ukrajinský ľud stavia proti moskovskej horde a Bonov nepatrí medzi obrancov Ukrajiny. To opäť potvrdzuje, že tam, na ukrajinskej pôde, obhajujúc svoje právo na nezávislosť sú skutoční vlastenci, ďaleko od ideálov nacizmu.

Ale teraz prišli k nim domov, rovnako ako Bonov – je to Rusko, ktoré sa dnes správa ako neľudia, veľmi podobne ako kremeľskí propagandisti, nacionalisti ako Bonov, tak šťavnatá diskusia.

Urobte si vlastný záver, ste občanmi slobodnej Európy. Stále slobodný – pokiaľ bude Ukrajina brániť vašu slobodu na vlastnej pôde.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com