Slovensko

Verejné obstarávanie na telové kamery pre policajtov zatiaľ nevyhlásili

Ministerstvo vnútra (MV) SR naďalej pripravuje verejné obstarávanie na telové kamery pre policajtov. Súťaž pôvodne plánovalo vyhlásiť v marci.

„Aktuálne prebieha druhé kolo prípravných trhových konzultácií, v rámci ktorého dostali účastníci čas na vyjadrenia k upravenej technickej špecifikácii,“ priblížil pre TASR tlačový odbor MV SR.

Po celkovom vyhodnotení prípravných trhových konzultácií pristúpi rezort k príprave súťažných podkladov. „Už teraz však môžeme povedať, že sme zaznamenali vysoký záujem o tento predmet obstarávania,“ poznamenalo ministerstvo.

Telové kamery majú využívať najmä zásahové zložky, takisto poriadková a dopravná polícia pri riešení priestupkov. Na ich zavedenie vyzývala ministerstvo vnútra ešte bývalá verejná ochrankyňa práv Jana Dubovcová. Dôvodom boli viaceré policajné pátracie akcie v rómskych osadách, ako napríklad v roku 2013 v osade Budulovská pri Moldave nad Bodvou či v roku 2015 v obci Vrbnica v Michalovskom okrese. Na nezabezpečenie kamier upozornila opakovane aj súčasná ombudsmanka Mária Patakyová.

Súťaž na kamerové systémy pripravovanú predošlým vedením Úrad pre verejné obstarávanie zrušil pre vážne deficity v transparentnosti a hospodárnosti.

Zdroj: https://www.aktuality.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com