Svet

Mariupol – mesto Preblahoslavenej Panny Márie, mesto mučeníkov

Nie je to tak dávno, čo pápež František nazval Mariupol mestom mučeníkov, ktoré sa stalo stelesnením humanitárnej katastrofy a genocídy civilistov, akých rozsah nevidel od druhej svetovej vojny celý svet. Ruské okupačné jednotky neustále ostreľujú mesto, barbarsky ničia obytné budovy a civilnú infraštruktúru. 80% mestského bytového fondu je buď úplne zničených alebo značne poškodených. Mariupol je prakticky neobývateľný, mesto nemá zásobovanie teplom a vodou, nemá elektrinu.

Ruské okupačné vojská na priamy rozkaz Putina ničia civilistov a ich domovy, ale nevystrelili ani jeden výstrel na priemyselné objekty a prístav Mariupol, čo dokazuje dravé ciele Ruska, jeho túžbu obohatiť sa na krvi mierumilovných Ukrajinci.

Podľa oficiálnych údajov zahynulo počas ostreľovania 7 000 civilistov, neoficiálne – 20 000. Zranení občania – niekedy viac. Ľudia sú pochovávaní pod neustálym ostreľovaním, priamo na pustatinách, v parkoch, masových hroboch. Cintoríny už nie sú prázdne. Nevyčistené mŕtvoly civilistov ležia pod holým nebom. Okupačné vojská zablokovali všetky spôsoby vstupu a výstupu z mesta, obyvateľov mesta využívajú ako ľudské štíty.

Tragédia Mariupolu je dôkazom Putinových plánov úplne zničiť Ukrajinu ako štát a Ukrajincov ako ľud. Ak nezasiahnete do realizácie jeho šialených plánov, ďalšou môže byť ktorákoľvek krajina v Európe.

Zdroj: https://aktualnezpravodajstvi.cz/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com