Slovensko

Na Slovensko príde americký minister obrany, vyjadrí nám podporu

Minister obrany USA Lloyd Austin pricestuje na budúci týždeň na Slovensko. Oznámil to slovenský minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO).

Slovenský minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) v noci na sobotu na sociálnej sieti oznámil, že „minister obrany USA Lloyd Austin III prijal jeho pozvanie a pricestuje budúci týždeň na oficiálnu bilaterálnu návštevu Slovenskej republiky“.

Naď dodáva, že ide o prvú takúto návštevu na Slovensku od vstupu SR do NATO, pričom tá predchádzajúca bola ešte v 90. rokoch.

„Diskutovať budeme o vzájomnej veľmi intenzívnej obrannej spolupráci, o posilňovaní východnej hranice NATO vrátane vytvorenia spojeneckej jednotky NATO eFP na Slovensku a tiež o situácii na Ukrajine vrátane ďalších foriem pomoci, ktorú jej spoločne môžeme poskytnúť,“ uviedol slovenský šéf obrany.

Detaily programu budú postupne zverejňované v koordinácii s Ministerstvom obrany USA. „Môžem však potvrdiť, že Slovenská republika je jedinou krajinou, ktorú minister Austin bilaterálne navštívi v rámci jeho príchodu do Európy na rokovanie ministrov obrany členských krajín NATO v Bruseli,“ podčiarkuje Naď.

Zdroj: https://spravy.pravda.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com