Slovensko

Záujem o vakcínu klesá: Kraj redukuje očkovacie termíny, výrazná zmena od pondelka

Prešovský samosprávny kraj (PSK) vzhľadom na klesajúci záujem o vakcínu zo strany verejnosti a nízkemu počtu registrovaných záujemcov cez registračné portály, hlavne štátnu čakáreň, postupne zredukuje svoje očkovacie termíny informuje o tom cas.sk

Od pondelka 7. februára budú očkovať v nákupných centrách už len počas troch dní v týždni.

Ako informovala hovorkyňa PSK Daša Jeleňová, v tomto týždni od 31. januára do 6. februára otvorila župa spolu 14 termínov. Všetky v obchodných centrách Eperia Prešov a Max Poprad, kde je predpoklad vyššej kumulácie ľudí. „Počas pracovných dní v nich prebieha očkovanie vakcínami Janssen od Johnson & Johnson a Comirnaty od Pfizer/BioNTech zatiaľ v nezmenenom režime, a to medzi 15:00 a 18:00. Vakcínu je tu aplikovaná registrovaným záujemcom aj na počkanie,“ uviedla Jeleňová. Očkovanie bude v oboch nákupných centrách dostupné aj cez víkend, ale v čase medzi 10:00 až 17:00.

K výraznej zmene v očkovacom režime však pristupuje krajská samospráva od budúceho pondelka 7. februára. Očkovanie v OC Eperia Prešov a OC Max Poprad totiž po novom umožní už len v piatok, sobotu a v nedeľu. „Od pondelka 7. februára do štvrtka 10. februára sa teda verejnosť k proticovidovej vakcíne v týchto nákupných domoch nedostane,“ zdôraznila hovorkyňa. V piatok 11. februára bude očkovanie prebiehať od 15:00 do 18:00 a naďalej sa budú podávať vakcíny Comirnaty a Janssen registrovaným aj neregistrovaným záujemcom. Rovnako nasledujúce víkendové očkovanie prebehne v centrách v nezmenenom režime.

Kraj upozorňuje, že už tento víkend ostávajú zatvorené všetky krajské veľkokapacitné očkovacie centrá (VKOC), a to v Prešove, Poprade a Humennom. Taktiež výjazdová očkovacia služba PSK nemá aktuálne naplánované žiadne výjazdy do obcí v kraji. „K opätovnému otvoreniu VKOC a plánovaniu očkovania prostredníctvom mobilnej jednotky kraj pristúpi v závislosti od záujmu a požiadaviek rezortu zdravotníctva,“ dodala Jeleňová. Pravidelne aktualizovaný harmonogram očkovania je možné sledovať na webovom sídle kraja.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com