Šport

Bude to o Vlhovej a Shiffrinovej. Môžu získať 5 zlatých medailí, tvrdí olympijský víťaz

Zimné olympijské hry už pomaly otvárajú dvere. V piatok sa koná úvodný ceremoniál a postupne sa rozbiehajú súťaže. Celé Slovensko bude netrpezlivo sledovať najmä dianie v ženskom alpskom lyžovaní sport.sk.

Televízna stanica Eurosport pripravila pri príležitosti blížiacej sa olympiády tlačovú konferenciu so svojimi expertami na alpské lyžovanie. Jedným z nich bol víťaz slalomu spod piatich kruhov zo Salt Lake City 2002 Francúz Jean-Pierre Vidal

„Dobrý deň, ako sa máš? Dobre?” prekvapil ihneď na úvod peknou slovenčinou, keď sa dozvedel, že sme zo Slovenska. Následne odpovedal na našu otázku, čo očakáva od Petry Vlhovej. 

„Petra je túto zimu úžasná. Je naozaj silná. Jej jedinou súperkou bude Mikaela Shiffrinová, ktorá tiež lyžuje dobre. Táto olympiáda bude pre Petru vydarená, môže vyhrať niekoľko medailí z rôznych disciplín. Bude vzrušujúce sledovať jej súboje s Mikaelou,” nešetril slovami chvály vysmiaty 44-ročný bývalý lyžiar. 

A odkiaľ vie pár fráz po slovensky? „Mám tam kamarátov a mám rád Slovensko ako krajinu,” prezradil Vidal. 

Na tlačovej konferencii sa o šanciach iných lyžiarok ani nehovorilo. Spomínala sa len Petra Vlhová a Mikaela Shiffrinová. Okrem nich už len Sofia Goggiová, ktorá podľa švédskeho bývalého lyžiara a experta Andreho Myhrera nestihne olympiádu pre zranenie. 

Šance na medailu v rýchlostných disciplínach sa tým pádom pre ostatné lyžiarky výrazne zvyšujú. „Super-G bude veľmi zaujímavé. Neprekvapilo by ma, keby vyhrala Mikaela Shiffrinová alebo Petra Vlhová. Vyhrá skúsená pretekárka, ktorá sa dobre vyrovná s tlakom,” predpovedá Vidal. 

Nebol by prekvapený, ak by dve suverénky získali medailu v každej disciplíne, či dokonca nepustili na najvyšší stupienok žiadnu inú. „Najviac medailí získa jednoznačne Petra Vlhová a Mikaela Shiffrinová. Olympiáda bude súbojom ich dvoch.

Vlhová sa mi veľmi sa páči. Je veľká bojovníčka, je silná. Nie je ľahké byť na takejto úrovni v alpskom lyžovaní, keď ste zo Slovenska. Ona aj Mikaela môžu získať päť zlatých medailí. Ich rivalita píše nádherný príbeh. Môžu napodobniť Janicu Kosteličovú zo Salt Lake City,” vrátil sa do roku 2002, keď slovinská lyžiarka brala zlato zo slalomu, obrovského slalomu a kombinácie a striebro zo super-G. 

Rozhodujúce bude, ako sa lyžiarky vyrovnajú s tlakom. Jean-Pierre Vidal si však nemyslí, že by to Petre Vlhovej spôsobovalo problémy. „Toto je pre športovca najťažšie. Dôležité je, aby ste sa koncentrovali len na váš výkon a tiež, aby vás to bavilo.

Nemôžete príliš premýšľať nad tým, že teraz bojujete o zlatú medailu. Ale u Petry to podľa mňa nebude problém. Je vždy veľmi dobrá, bude cítiť asi viac tlak ako na bežných pretekoch, ale myslím si, že s tým nebude mať problém,” dodal na záver víťaz dvoch slalomov Svetového pohára. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com