Slovensko

V obľúbenom stredisku Donovaly sa začala lyžiarska sezóna: Komplikácie pred štartom aj drahšie skipasy

K snehu sa museli dostať cez kolónu! Aj v obľúbenom stredisku Donovaly neďaleko Banskej Bystrice sa začala lyžiarska sezóna.

Tú však paradoxne v piatok dopoludnia neskomplikoval nedostatok snehu, ale biela pokrývka na horskom priechode. Pod Donovalmi sa šmýkali a krížili kamióny, ktoré zablokovali cestu a tvorili sa hodinové kolóny. Do strediska, ktorému sa hovorí aj slovenský Aspen, sa však ľudia nakoniec dostali. Marketingový manažér Park Snow Donovaly Miroslav Dobrota hovorí, že otvorenie zimnej sezóny je pre stredisko dôležité, lebo pred sebou tlačí obrovský dlh z tej minulej, ktorá trvala iba 3 týždne.

„Obrovský dlh z minuloročnej sezóny sa nám ani napriek výbornej letnej sezóne nepodarilo nejakým spôsobom vyrovnať,“ vysvetli. Doslova likvidačnou nazval momentálnu situáciu na trhu s energiami. „Cena elektrickej energie išla tak veľmi hore, že sme museli kvôli tomu zvyšovať aj ceny skipasov. Ide o 10 percent. Ale ani to nevieme, či nám to dokáže pokryť zvýšené náklady,“ dodal. Medzi prvými návštevníkmi nechýbala ani rodinka z Ružomberka, ktorá sem chodí každý rok.

Cenník – prvý sneh do 25. 12.

4 hodiny:

  • Pokladnica: Dopelý 29 €, Junior 23 €, Deti 20 €
  • Online: Dospelý 20 €, Junior 16€, Deti 14 €

1 deň:

  • Pokladnica: Dopelý 35€, Junior 28 €, Deti 25 €
  • Online: Dospelý 25 €, Junior 20 €, Deti 17€

Zdroj: https://www.cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com