Slovensko

Poslanci SaS a Smer-SD sa zhodli: Opatrenia by mali byť prísnejšie!

Opatrenia na hraniciach by mali byť prísnejšie, obzvlášť po tom, ako sa na Slovensku potvrdili prvé prípady variantu nového koronavírusu omicron.

Zhodli sa na tom štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Martin Klus (SaS) a predseda Zahraničného výboru Národnej rady (NR) SR Marián Kéry (Smer-SD) v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

Kéry v tejto súvislosti hovorí o povinnom testovaní po návrate zo zahraničia bez ohľadu na to, či daná osoba je alebo nie je proti ochoreniu COVID-19 zaočkovaná. Podľa Klusa je dobré prehodnotiť napríklad zavedenie povinnej 14-dňovej karantény po návrate z niektorých krajín.

Štátny tajomník ministerstva zahraničia priznal, že komunikácia koalície ohľadom protipandemických opatrení je chaotická a nie všetko možno logicky vysvetliť. “Je tu dynamický vývoj, faktom je ale aj to, že aj pandémia má svoju dynamiku.” Opatrenia by podľa jeho slov mohli byť, aj v porovnaní s ostatnými krajinami, viac zautomatizované, menej spolitizované a prehľadnejšie.

Na Kéryho kritiku o nejednotných názoroch strany SaS reagoval Klus tým, že je to vec viacerých kompromisov. “Urobili sa niektoré ústupky aj v tých oblastiach, ktoré my považujeme za dôležité. Nie sme nadšení, ale takáto je politika.”

Zdroj: https://www.cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com