Komentáre

Očkovanie sa stalo ďalšou falošnou deliacou čiarou, tvrdí psychológ. Máme sa omikronu báť? Odpovie virológ (podcast)

Očkovanie sa stalo ďalšou falošnou deliacou čiarou, zbytočne túto tému vyostrujeme. Hlavným motívom oboch táborov je totižto obyčajný ľudský strach, tvrdí psychológ Dušan Ondrušek. Je teda lepším riešením povinné očkovanie alebo motivácia cez finančné stimuly a dialóg? A máme sa báť Omikronu?

Veľa sa zaoberáme nárastom epidemiologických kriviek, ale málo riešime to, ako nám v spoločnosti rastie napätie a sociálno-psychologické pnutia, ktoré budú mať dlhodobé následky. Je najvyšší čas deeskalovať narastajúcu polarizáciu spoločnosti, hovorí psychológ Dušan Ondrušek. Slovensko totiž čelí civilizačnej výzve – zvládnuť ďalšiu vlnu pandémie a jednoducho povedané: Nevymrieť. Aj tejto výzve však čelíme ako hlboko rozdelená spoločnosť. Ako z toho von?

V druhej téme dnešného podcastu sa pozrieme na nový variant koronavírusu s názvom Omikron, ktorý Svetová zdravotnícka organizácia zaradila na zoznam variantov, ktoré vzbudzujú „obavy”. Skutočne treba mať obavy z nového variantu? V podcaste na to pozrieme s virológom Borisom Klempom.

Všetky naše podcasty nájdete na jednej stránke tu. Na odber všetkých nových dielov sa môžete prihlásiť cez iTunesGoogle Podcasts alebo Spotify. Sledujte nás aj na facebookovej stránke Podcasty Aktuality.sk alebo na Instagrame.

Zdroj: https://www.aktuality.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com