Svet

Slováci cestujúci do Nórska, čítajte! Od piatka sa sprísňujú podmienky vstupu do krajiny

Nórsko od piatka (26.11.) sprísňuje podmienky vstupu do krajiny pre cestujúcich, ktorí nie sú zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19 ani ochorenie neprekonali.

Pri vstupe sú povinní predložiť negatívny výsledok testu, zároveň sa testovaniu musia podrobiť aj po vstupe do krajiny. Informuje o tom Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

Podmienkou je, že test musí byť vykonaný menej ako 24 hodín pred príchodom do Nórska. Po vstupe do krajiny je cestujúci povinný otestovať sa buď v testovacom centre na hranici alebo do 24 hodín po vstupe, ak sa na hraničnom priechode takéto centrum nenachádza. “Osobe, ktorá sa bez závažného dôvodu odmietne podrobiť testovaniu a dobrovoľne neopustí územie Nórska, bude udelená pokuta a bude umiestnená do karantény,” priblížilo ministerstvo.

Podmienky platia pre všetky osoby staršie ako 18 rokov, ktoré sa nepreukážu EÚ COVID-19 certifikátom, že sú plne zaočkované alebo prekonali COVID-19 počas posledných šiestich mesiacov. Táto povinnosť je platná bez ohľadu na to, z akej krajiny osoba do Nórska prichádza. Okrem toho sú všetky osoby staršie ako 16 rokov povinné vyplniť pred vstupom do krajiny registračný formulár.

Zdroj: https://www.cas.sk/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com